Швейцарският хранителен гигант Nestle отчете най-добрия си тримесечен ръст на

...
Швейцарският хранителен гигант Nestle отчете най-добрия си тримесечен ръст на
Коментари Харесай

Nestle отчете най-големия ръст на продажбите от 5 години

Швейцарският хранителен колос Nestle регистрира най-хубавия си тримесечен растеж на продажбите за близо пет години, написа Reuters. Причината - потребителите се презапасиха с всевъзможни хранителни артикули - от храна за домашни любимци и Nescafe до замразени ястия, тъй че да бъдат готови за блокирането, породено от пандемията на ковид.

Продажбите на компанията в Северна Америка и Европа са изключително мощни през март, което спомога за реализиране на общ растеж от 4,3% през първите три месеца на годината. А това е най-бързият тримесечен напредък на колоса от близо пет години. Очакванията на анализаторите за интервала бяха за растеж от 3%.

В Северна Америка продажбите на храната на домашни любимци Purina Pet care са се нараснали с двуцифрен %, до момента в който Nescafe и Coffee Mate означават високо едноцифрено нарастване. Потребителите се втурнаха да се запасяват и със замразени артикули и храна, което докара до нарастване на продажбите и на DiGiorno и Hot Pockets.

В Европа, Близкия Изток и Северна Африка множеството категории артикули на Nestle също са спечелили пазарен дял, оповестяват от компанията.

" Повечето пазари, изключително в Северна Америка и Европа, означиха доста нарастване на растежа през март, отчасти подкрепено от запасяването на потребителите ", написа в известие на Nestle.

В Азия - продажбите на хранителния колос спаднаха с 4,6%. Причината за това е, че китайците останаха надалеч от заведенията за хранене за по-дълъг интервал от тримесечието. И там обаче се записва скок на онлайн продажбите.

Nestle съобщи, че започва стратегия за 500 милиона швейцарски франка (512 милиона долара), с цел да помогне на кафенетата и заведенията за хранене, на които доставя артикули, като разшири изискванията за заплащане и прекрати таксите за наем на кафе машини. Компанията също по този начин се съгласи да поддържа поръчките от своите снабдители на млечни артикули, които са изправени пред " обилни спирания на търсенето ".

" Въпреки продължаващите провокации във веригата на доставки и... бързо изменящите се потребности на потребителите, компанията съумя да обезпечи мощен напредък ", сподели анализаторът от Vontobel Жан-Филип Бертши. Той добави, че потвърждаването на задачите на компанията през 2020 година демонстрира способността на Nestle да се ориентира в обстановката на рецесията към новия ковид.

Като се вземат поради измененията в продуктовото портфолио на компанията, общите продажби за трите месеца до края на март паднаха с 6,2% до 20,8 милиарда швейцарски франка (21,3 милиарда долара), основно поради продажбата на неговия бизнес Skin Health и сладоледения си бизнес в Съединени американски щати през предходната година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР