Швейцарските власти обявиха, че в страната ще има референдум дали

...
Швейцарските власти обявиха, че в страната ще има референдум дали
Коментари Харесай

Швейцария ще проведе референдум за забрана на бурките

Швейцарските управляващи оповестиха, че в страната ще има референдум дали да бъде наложена възбрана за елементи от облеклото, които покриват лицето, като маска или мюсюлманските бурки и никаби, съобщи АП. Допитването е по самодейност на над 100 хиляди души, подписали се за подлагане на всенародно гласоподаване на решението.

Швейцарската система за директна народна власт разрешава значими политически въпроси да се вземат решение от жителите с директно гласоподаване, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция. Федералният съвет (правителството) би трябвало да дефинира датата на референдума, който едва ли ще бъде през тази година.

Ако вотът бъде позитивен, Швейцария ще се причисли към Франция, Австрия и още няколко европейски страни, в които е неразрешена появяването на обществени места с аксесоари, закриващи лицето, съобщи bTV.

Италианскоезичният швейцарски кантон Тичино въведе такава възбрана още предходната година, напомня АП. Референдумът е по самодейност на група, включваща депутати от националистическата Швейцарска национална партия, която инициира и възбраната за строителство на минарета в Конфедерацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР