Швейцарските магазини за оръжие трябва да приемат по-строги мерки за

...
Швейцарските магазини за оръжие трябва да приемат по-строги мерки за
Коментари Харесай

Засилват изискванията за сигурност на оръжейните магазини

Швейцарските магазини за оръжие би трябвало да одобряват по-строги ограничения за сигурност, държавното управление в четвъртък след поредност от обири, при които бяха откраднати стотици огнестрелни оръжия.

Новите условия за сигурност ще влязат в действие от 1 януари, само че магазините за оръжие ще разполагат с пет години, с цел да модернизират системите си за сигурност, се споделя в изказване на Федералното министерство на правораздаването и полицията, заяви Агенция Франс Прес.

През последните 12 месеца няколко оръжейни магазина станаха обект на обири или опити за щурм.

Новите условия за сигурност обгръщат стандартите за сигурност на вратите и прозорците, а магазините би трябвало да разполагат и с видеонаблюдение.

Освен това магазините за оръжие ще би трябвало да съхраняват някои оръжия, като да вземем за пример автоматизирани огнестрелни оръжия, в долап за сигурност с тревога, обвързвана непосредствено с полицията или алармен център.

В Швейцария, където престрелките са извънредно редки, привързаността към оръжията се корени в традицията на запасните бойци да държат оръжието си вкъщи.

Поради това оръжията са необятно публикувани, макар че е мъчно да се дефинира какъв брой от тях са в ръцете на цивилни жители, защото липсва народен указател.

Според основания в Женева проучвателен център Small Arms Survey през 2017 година швейцарските цивилни жители са имали над 2,3 милиона оръжия - съвсем три на всеки 10 души, което слага Швейцария на 16-то място в света по брой оръжия на глава от популацията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР