Швейцарски бизнесмен беше убит в Пернишко. Тялото е намерено в

...
Швейцарски бизнесмен беше убит в Пернишко. Тялото е намерено в
Коментари Харесай

Синът на убития швейцарски бизнесмен е прегазил пешеходец в София

Швейцарски предприемач беше погубен в Пернишко. Тялото е открито в дома му, като по данни на Министерство на вътрешните работи - той е бил погубен на друго място, а по-късно изместен.

Случаят се проверява, към този момент няма арестувани.

Тялото на 68-годишният швейцарски предприемач е намерено от неговата брачна половинка в четвъртък вечерта в гаража на дома им. Интересното е, че при първичния оглед, полицията не открива принуждение. Съпругата на мъжа - също, осведоми.

Аутопсията по-късно обаче демонстрира друго. Така от Министерство на вътрешните работи са безапелационни - става дума за ликвидиране. Като изказванията на служебния вътрешен министър са, че то е осъществено на друго място, а по-късно тялото на мъжа е преместено тук

„ Случаят е ликвидиране. Беше изработен опит да бъде замаскиран. На ранен стадий служителите на реда са открили това “, сподели Иван Демерджиев, длъжностен вътрешен министър.

По данни на Окръжната прокуратура – швейцарският предприемач е бил ранен в белия дроб, като от раната ставало ясно, че най-вероятно е употребявано огнестрелно оръжие.

„ Този човек е изместен от мястото, където е бил погубен, на ново място. Има данни да са сменяни облеклата, с които е бил и така нататък, с цел да се прикрият следите “, добави Демерджиев.

Днес роднините на Ланге отхвърлиха коментар. Опитахме се да се свържем с тях и по телефона, даден за контакт за продажбата на автомобил, паркиран пред дома им.

За Ланге се знае, че живее от години в България дружно с втората си брачна половинка, която е българка. До преди няколко години те са били притежатели на цех за силиконови произведения в Перник, по-късно обаче го продават на шведска компания. През годините двамата са имали и други бизнеси. Сред тях и хлебопекарна на входа на вилното населено място, в което живеят.

„ Подозираме кръг, група причинители, само че преди да напреднем по версиите, ще е нечиста сделка да приказваме “, изясни вътрешният министър.

Заради това, че тялото е намерено в фамилния дом, без следи от влизане с щурм, главното съмнение е, че причинителят е непосредствен до фамилията.

Разследването продължава. Образувано е досъдебно произвеждане.

А по информация на малкия екран през вчерашния ден синът на убития предприемач е бил арестуван в София, откакто към 21:30 е блъснал пешеходец. Става дума за мъж, на 62 години, който умира на място. Очевидци настояват, че е пресичал погрешно.

Това, което знаем, е че синът на жертвата живее в чужбина и се е прибрал у нас за погребението на татко си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР