Швейцарската компания Henley&Partners обнови рейтинга на привлекателността на паспортите на

...
Швейцарската компания Henley&Partners обнови рейтинга на привлекателността на паспортите на
Коментари Харесай

Публикуваха рейтинга на най-атрактивните паспорти в света

Швейцарската компания Henley&Partners обнови рейтинга на привлекателността на паспортите на страните по света.

Първото място се заема от Япония , чиито жители могат да посещават 191 страни без виза. На второ място е Сингапур (190 страни), следван от Германия и Южна Корея (по 189 страни). Освен това измежду водачите са страни от Европа, както и Съединени американски щати и Канада.

Както се отбелязва на уеб страницата на Henley&Partners, Русия се класира на 50-то място в листата: нейното поданство разрешава влизане в 116 страни без предварителна поръчка за виза. Миналата година страната се класира на 51-во място, като съветският паспорт позволяваше свободното придвижване в 118 страни.

Най-малко привлекателни са паспортите на жители на КНДР (39 отворени страни), Либия и Непал (38), Палестина (37), Сомалия и Йемен (33), Пакистан (32), Сирия (29), Ирак (28) и Афганистан (26).

Рейтингът на Henley&Partners е формиран въз основа на показателя за независимост на придвижване - индикатор, който демонстрира какъв брой страни жител на всяка страна може да посети без виза или при опростена процедура за нейното приемане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР