Швейцарската банка UBS получи днес безусловната подкрепа на Европейската комисия

...
Швейцарската банка UBS получи днес безусловната подкрепа на Европейската комисия
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри придобиването на Credit Suisse от UBS

Швейцарската банка UBS получи през днешния ден безусловната поддръжка на Европейската комисия за придобиването на Credit Suisse, което бе част от дирижирана от държавното управление на Швейцария избавителна интервенция предишния месец.

Според Еврокомисията договорката не основава терзания за конкуренцията в Европа.

Обединеното сдружение ще продължи да среща забележителен конкурентен напън от необятен кръг съперници на всички тези пазари, в това число от няколко огромни международни банки, профилирани снабдители и мощни локални играчи, написа в мнението на Еврокомисията.

UBS, която по размер на активите е два пъти по-голяма от Credit Suisse, се съгласи да купи конкурентната финансова институция за 3 милиарда швейцарски франка в акции и да поеме загуби на стойност до 5 милиарда франка през март в границите на незабавно обединение, проведено с посредничеството на швейцарското държавно управление, с цел да се предотврати разгръщане на разтърсванията в банковия бранш.

Както UBS, по този начин и Credit Suisse са измежду 30-те банки с световна систематична значителност, които се наблюдават деликатно от регулаторните органи и срив на Credit Suisse би се усетил в цялата финансова система, отбелязва Reuters.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР