Швейцарската банка Креди сюис“ е пред фалит. Тя е обект

...
Швейцарската банка Креди сюис“ е пред фалит. Тя е обект
Коментари Харесай

Жесток крах! Швейцарска банка пред фалит заради Бредно след отмъщение на адвоката му

Швейцарската банка „ Креди сюис “ е пред банкрут. Тя е обект на следствие от управляващите в страната и търпи големи загуби.

Финансовата институция е санкционирана с 2 млн. франка, откакто бе наказана. Причината е пране на пари на българската мафия.

Става въпрос за наркобос номер едно на България Евелин Банев, прочут повече като Брендо. Разследващите смятат, че той е съумял да „ изпере “ 12 млн. франка, които бяха иззети от банката. Освен това банката би трябвало да изплати 19 млн. швейцарски франка като отплата за пропуснати изгоди в резултат на „ прането “ на пари.

В хода на следствието е станало ясно, че българка, работеща в същата банка, е пособия на Брендо. По швейцарските закони е неразрешено да се разгласи обществено името й. Знае се единствено, че буквите й са Е. П. Бивша тенисистка е и е взела участие в олимпийските игри през 1992 година

Най-вероятно става дума за Елена Пампулова, която съответствува с този профил. Тя бе наказана на 20 месеца условно и й бе наложена парична санкция.

Бившата спортистка е била разпитана и за различен клиент на банката, който е българин. Това е Константин Дишлиев, който бе разстрелян в центъра на София през 2005 година и който се води зет на Брендо. Разследващите я попитали дали не се е усъмнила, че този човек също е техен клиент, само че тя дала отговор, че от нея нищо не е зависило и тези неща се обсъждали на по-високите равнища.

В основата на всичко в действителност е някогашен чиновник на Брендо. Става въпрос за негов някогашен юрист, който е швейцарец. Преди време бил уловен да краде от Банев и незабавно бил уволнен.

Дълго време събирал доказателства против 58-годишния Брендо, с цел да му отмъсти, Така алармирал на управляващите, само че около българския дилър изгоряла и „ Креди сюис “.

Това е втората по-големина банка в Швейцария. Загубите й от санкциите, конфискациите и обезщетенията общо е 33 млн. швейцарски франка, което е голяма сума.

Източник: Галерия

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР