Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом при жените в Клингентал

...
Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели гигантския слалом при жените в Клингентал
Коментари Харесай

Лара Гут спечели гигантския слалом в Клингентал

Швейцарката Лара Гут-Бехрами завоюва гигантския слалом при дамите в Клингентал (САЩ), четвъртия старт от новия сезон в Световната купа в алпийските ски.

За Гут-Бехрами това е 39-а победа в кариерата, до момента в който миналогодишната шампионка Микаела Шифрин (САЩ) стъпи на подиума за рекорден 140-и път. В старта в двата манша през днешния ден Гут-Бехрами изпревари с 62 стотни Алис Робинсън от Нова Зеландия в борбата за върха. Шифрин остана на 3-ата позиция. А за днешната победителка това е втори триумф, откакто взе първото място и на различен великански слалом – откриването на сезона на 28-и октомври в Зьолден (Австрия).

Времето на швейцарката през днешния ден е 1:53.05 минути (56.05 секунди в първия манш и 57.00 секунди във втория). И до момента в който в първия манш тя остана 3-а, то във втория се показа безусловно зашеметяващо и излезе отпред.

Новозеландката Робинсън, която след първия манш водеше с 0.08 секунди пред Сара Хектор (Швеция), не съумя да удържи върха. Нейното време е 1:53.67 минути, до момента в който на третата Шифрин е 1:53.86, а в шест участия на великански слалом на тази писта досега тя има 2-о, 3-о, 4-о, 5-о, 13-о място и в този момент още веднъж 3-а. Така това трасе си остава без триумф за нея, само че пък на следващия ден в слалома има късмет да зарадва публиката.

Италианката София Годжа още веднъж откри място в топ 10 след съвсем 3 години, ужасно завръщане направи и Лара Колтури. Родената през 2006-а година албанка приключи на 12-о място.

В генералното класиране Шифрин води с 250 точки, пред днешната победителка с 200 и шведката Сара Хектор със 195.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР