Швейцарката Белинда Бенчич се притеснява, че може да получи контузия,

...
Швейцарката Белинда Бенчич се притеснява, че може да получи контузия,
Коментари Харесай

Бенчич посочи един от проблемите на карантината в Мелбърн

Швейцарката Белинда Бенчич се тормози, че може да получи травма, в случай че и се наложи да се впусне в спортни мачове незабавно след края на строгата карантина, под която е сложена от уредниците на Откритото състезание на Австралия.

Бенчич, която е номер 12 в света при дамите, е един от 72-мата тенисисти, които нямат право да напущат хотелските си стаи в продължение на 14 дни, защото са били на един полет дружно със инфектиран с ковид. Останалите тенисисти, които не са били на някой от чартърите със инфектирани пасажери, също са сложени под изолираност, само че имат право да излизат от стаите си за по пет часа дневно, с цел да упражняват.

След края на изолацията ще има подгряващ шампионат от 31 януари, а на 8 февруари започва и Откритото състезание на Австралия в Мелбърн.

" Вече се усещам по-добре и се пробвам да направя всичко допустимо, с цел да изляза във допустимо най-хубава форма от карантината. Приоритет за мен ще бъде да не се контузя, защото това е най-големият риск след две седмици без интензивни тренировки. Да играеш в шампионат ден или два, откакто си завършил двуседмична карантина в хотелска стая, не е най-лесното нещо на света. Със сигурност равнището ни на игра няма да е на най-високо равнище ", разяснява 23-годишната Бенчич.

Швейцарката, която дели стая с гаджето си и неин треньор Мартин Хромкович, призна, че прекарва главната част от времето си в леглото, а съвсем всички мебели в стаята са избутани настрана, с цел да се отвори място за игра на тенис.

Директорът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли към този момент неведнъж съобщи, че промени в процедурата по карантина не могат да бъдат направени, само че се мисли за опция за забяване на подгряващия шампионат, с цел да се даде повече време за подготовка на тези, които са под строга карантина.

" Основният приоритет на уредниците би трябвало да бъде да основат идентични условия за всички. Ситуацията е доста странна и надалеч не е обективна за всички. Много играчи имат съществено преимущество. Не става въпрос за един или двама, които са неравнопоставени по отношение на останалите. Тук приказваме за 72-ма души. Надявам се да се направи всичко, с цел да може изискванията да бъдат оптимално уеднаквени ", сподели още Бенчич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР