Швейцария заяви във вторник, че е отхвърлила искане от Русия

...
Швейцария заяви във вторник, че е отхвърлила искане от Русия
Коментари Харесай

Швейцария отказа на Москва да екстрадира руснак

Швейцария съобщи във вторник, че е отхвърлила искане от Русия за изгонване на съветски предприемач, който към този момент се бори с екстрадиция в Съединени американски щати поради съмнения за огромна търговия, употребявайки вътрешна информация, заяви Агенция Франс Прес.

Швейцарското министерство на правораздаването удостовери известията на швейцарските медии, че неотдавна е отхвърлило съветско искане за екстрадиция на Владислав Клюшин. В имейл до AФП представител на министерството изясни, че „ обстоятелствата, разказани в настояването, не се санкционират според швейцарското законодателство “, като добави, че съветските управляващи са осведомени на 12 август, че „ настояването е отхвърлено “.
 Швейцария ускори глобите против Русия Швейцария ускори глобите против Русия
Швейцария е усилила глобите във връзка с Русия във връзка със обстановката в Украйна. Властите в страната са внесли още 11 имена и...

Клюшин, който е упрекнат в „ търговия за десетки милиони долари заради достъп до вътрешна информация дружно с няколко съучастници “, беше задържан в швейцарския кантон Вале през март. Според съветските опозиционни медии предприемачът е бил доста непосредствен с висшия чиновник на Кремъл Алексей Громов. Съобщава се, че той оглавява няколко компании, в това число групата M13, която е профилирана в ИТ решения за мониторинг на медиите и съвещания по киберсигурност.

Министерството на правораздаването съобщи, че е получило искане за екстрадиция от Русия на 7 април. Това беше последвано от искане на Съединени американски щати на 19 април, „ въз основа на двустранния контракт за екстрадиция сред Швейцария и Съединени американски щати “. Берн се съгласи с настояването на Съединени американски щати на 24 юни, макар митингите на Клюшин, който апелира решението пред най-висшия съд на Швейцария.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР