Швейцария започна с 3:1 над Унгария участието си на Евро

...
Швейцария започна с 3:1 над Унгария участието си на Евро
Коментари Харесай

Швейцария би Унгария, нападател на Лудогорец вкара

Швейцария стартира с 3:1 над Унгария присъединяване си на Евро 2024. Унгарците позволиха доста неточности и съществено помогнаха на своя противник.

Четвъртфиналистите от предходното европейско състезание подсигуриха триумфа си преди почивката. Тогава се разписаха нападателят на Лудогорец Квадво Дуа и халфът на Болоня Мишел Ебишер. В добавеното време на дуела Бреел Емболо оформи крайния резултат. Унгарците играха по-добре през второто полувреме, когато за тях се разписа Барнабаш Варга.

Швейцария откри с първото си чисто състояние. Ебишер пусна пас през и Дуа самичък против Петер Гулачи. Нападателят на Лудогорец вкара с десния крайник за 1:0. За Дуа това е първи гол с екипа на националния тим. И то единствено две седмици след дебюта му против Естония.

Първата интервенция на Ян Зомер пристигна чак в 40-ата минута, когато централният бранител Вили Орбан засече с глава центриране на Доминик Собослай. В последните секунди на първото полувреме стана 2:0. Разписа се Ебишер с превъзходен удар от дъгата пред наказателното поле.

Второто полувреме стартира с напън на швейцарците. Ндойе се размина с топката на чиста позиция, след това Гулачи мазета удари на Дуа и Варгас.

В 62-ата минута Варга не уцели вратата с глава от границата на вратарското поле. Три минути по-късно обаче той го направи. Собослай центрира, а Варга изпревари Рикардо Родригес за 2:1.

До края на мача играта беше накъсана от смени и нарушавания. Унгарците изсипваха топката в наказателно поле, а Швейцария дебнеше на контраофанзива. Гулачи избави сигурен трети гол в 90-ата минута след изстрел на Фабиан Ридер. И той обаче нямаше какво да направи в третата минута на добавеното време. Тогава Емболо се възползва от груба неточност на Орбан и с прехвърлящ удар вкара за 3:1.

В идващия си мач от група „ А “ Швейцария ще играе с Шотландия. Унгария пък се изправя домакина на Евро 2024.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР