Швейцария ще гласува на спорен референдум. Той може да я

...
Швейцария ще гласува на спорен референдум. Той може да я
Коментари Харесай

Забравяват научните тестове върху животни в Швейцария?

Швейцария ще гласоподава на противоречив референдум. Той може да я трансформира в първата страна, която не разрешава научните проби върху животни.

Няколко организации за отбрана на животните събраха задоволително гласове, с цел да провокират националното допитване. Резултатите от него наложително ще се трансфорат в закон. Само в Швейцария при разнообразни научни опити умират към 500 хиляди лабораторни мишки, кучета, котки и даже коне, предава NOVA.

Но учените споделят, че с цел да бъде пуснато в приложимост ново лекарство, няма различен метод да се тества, дали е безвредно за хората.

" Животните не би трябвало да страдат поради хората. Това е. Опитите с животни с научна цел са доста противоречиви и водят до извънредно разнообразни резултати, " показа основателят на референдума Ренато Верндли.

" Не съм съгласна с сходна възбрана. Отговорите, които търсим в тези проби, са метода по който да реализираме напредък в биологията. Помагат да разработим по-ефективно лекуване. Да имаме по-добро схващане по какъв начин работят заболяванията ", съобщи от своя страна откривателят от Университета на Цюрих Марис Ван дер Брок, откривателят от Университета на Цюрих.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР