Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане

...
Швейцария ще бъде домакин на среща на върха за обсъждане
Коментари Харесай

Украйна и Западът обсъждат да поканят Русия на среща за мир

Швейцария ще бъде хазаин на среща на върха за разискване на визията за реализиране на мир на украинския президент Володимир Зеленски, която по-късно би могла да бъде предадена на Русия по време на втора среща на по-късна дата, сподели ръководителят на канцеларията на Зеленски Андрей Ермак .

" Може да има обстановка, в която ние дружно да поканим представители на Руската федерация и на тях да им бъде връчен проектът, ако този, който съставлява страната агресор в този миг, в действителност би желал да постави завършек на тази война и да се върне към обективен мир ", съобщи Ермак по време на излъчена по малкия екран конференция в Киев.

Зеленски за първи път разгласи своята формула за мир на среща на върха на Г-20 през ноември 2022 година. Формулата планува да бъде възобновена териториалната целокупност на Украйна и цялостно евакуиране на съветските войски.

Киев упорства, че няма да беседва с Москва, до момента в който всички съветски войски не изоставен украинската територия .

Кремъл споделя, че все още няма основа за мирни договаряния сред Русия и Украйна и че мирният проект на Киев е неуместен, защото изключва Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР