Швейцария пое днес за един месец ротационното председателство на Съвета

...
Швейцария пое днес за един месец ротационното председателство на Съвета
Коментари Харесай

Швейцария пое ротационното председателство на Съвета за сигурност на ООН, но с критики

Швейцария пое през днешния ден за един месец ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията показва, че това се случва за първи път в историята. Освен това Конфедерацията е подложена на критика по отношение на позицията й за войната на Русия против Украйна.

Швейцария желае да употребява случая, с цел да затвърди репутацията си на медиатор сред страни в спорове, съобщи пред публицисти непрекъснатият й представител при Организация на обединените нации Паскал Берисвил.

Имиджът на обичайно неутралната страна обаче пострада след съветската инвазия в Украйна, отбелязва ДПА.

" В политическо-дипломатическите кръгове не утвърждават швейцарската външна политика от последните 18 месеца ", споделя политологът от Швейцарския университет в Санкт Гален Кристоф Фрай. Той изреди като аргументи първичното съмнение да бъдат наложени наказания на Русия и продължаващата възбрана съдружниците да предават швейцарски муниции на Украйна, аргументирана с неутралитета на страната.

Фрай уточни още, че Швейцария е отхвърлила покана от страните от Г-7 да се причисли към работна група за следене на активите на поддръжници на съветския президент Владимир Путин. " Ние сме на път да загубим другари ", предизвести той.

Фрай посочи, че " швейцарското блаженство е много удивително ". " Ние обичаме да вършим единствено това, което ни е преференциално ", заключи позицията си той.

Заради своите рецензии Фрай е получил заплашителни писма. В тях той бил наименуван " изменник " и " войнолюбец ".

В последно време сериозните репортажи за Швейцария се усилиха, признаха от министерството на външните работи на страната в отговор на питане на ДПА за коментар. От там обаче увериха, че към този момент няма индикации " за доста утежняване на " репутацията на страната " като цяло, което би имало трайни отрицателни последствия ".

Швейцария, която е променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, пое ротационното председателство от Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР