Швейцария победи с 3:1 Турция в мач от група "А"

...
Швейцария победи с 3:1 Турция в мач от група "А"
Коментари Харесай

Швейцария повали Турция и ще чака развитието в другите групи

Швейцария победи с 3:1 Турция в мач от група "А " на. Головете за "часовникарите " вкараха Харис Сеферович (6) и Джердан Шакири (26, 68). Ирхан Джан Кавенджи (62) се разписа за отбора на Шенол Гюнеш. Победата обаче не беше задоволителна на Швейцария за второто място в групата и тимът ще се надява да продължи в идната фаза като се подреди измежду най-хубавите трети тимове. Турция остана на последното четвърто място в групата и отпадна от европейското състезание.
Футболистите на Турция започнаха по-активно мача и още в началните минути се наложи на Ян Зомер да се намесва след прекрасен удар на Каан Айхан. В 6-ата минута обаче бяха сюрпризирани от приказен шут по диагонала на Харис Сеферович, който мина сред краката на Демирал и влетя в долния ляв ъгъл на Чакър за 1:0. Турците пробваха да отвърнат на удара, само че бяха обезверени още веднъж от блестящия Ян Зомер, който избави подъл шут на Мерт Мюлдур в 15-ата минута. Озан Туфан също опита да обстрелва вратата на противника, само че мерникът му изневери. Швейцарците обаче демонстрираха часовникарска акуратност и в 26-ата минута поведоха с 2:0 след акуратен шут на Джердан Шакири. Той получи топката към дъгата пред наказателното поле и майсторски я оплете в горния ляв ъгъл на Чакър.



Две минути след гола Шакири пропусна да направи резултата типичен. Контраатака завари неподготвена турската отбрана и Шакири излезе фронтално против Чакър. Той реши да стреля вместо да подаде на нахлуващия Цубер, само че ударът му бе избит в корнер. Футболистите на южната ни съседка не се отхвърлиха да нападат, само че вездесъщият Ян Зомер ги отчая. В 33-ата минута той отрази следващия рисков шут на Мюлдур, който стреля в близкия му ъгъл.

В началото на втората част пред Швейцария още веднъж се откриха шансове за трето попадение, само че вратарят Угурджан Чакър не разреши да бъде преодолян, спасявайки рискови удари на Цубур, Емболо и Сеферович.

Пропуските на "часовникарите " бяха осъдени в 62-ата минута. Ирфан Джан Каведжи върна турския отбор в мача с майсторско осъществяване от границата на наказателното поле и този път Зомер беше беззащитен - 2:1.

Надеждите на играчите на Шенол Гюнеш продължиха тъкмо шест минути. Поредна добра контраофанзива на Швейцария приключи с великолепно подаване на Цубер към Шакири, който от придвижване не остави шансове на Чакър - 3:1.

В 77-ата минута гредата избави турския отбор от ново попадение след отлично осъществяване на Гранит Джака от директен свободен удар.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР