Швейцария отмени референдума, насрочен за 17 май, за отношенията с

...
Швейцария отмени референдума, насрочен за 17 май, за отношенията с
Коментари Харесай

Швейцария отменя референдум заради COVID-19

Швейцария анулира референдума, плануван за 17 май, за връзките с Европейския съюз и приключи акциите за други референдуми.

Разпространението на ковид направи невероятно провеждането на обществени събития за разискване на проблемите, съобщи държавното управление, като прикани популацията да съблюдава незабавни здравни ограничения в радио и телевизионни известия.

" Останете у дома, изключително в случай че сте възрастен или болен. Правителството и Швейцария разчитат на вас. ", се споделя в известието.

За първи път от близо 70 години държавното управление анулира редица референдуми. Гласовете през 1951 година бяха изоставени заради разпространяването на заболяването шап.

През предишния месец държавното управление прикани гласоподавателите да отхвърлят предлагането на дясната партия на Швейцария за преустановяване на съглашението за свободно придвижване с Европейски Съюз.

Броят на хората, тествани позитивно за новия ковид в Швейцария и Лихтенщайн, се е нараснал до 3028 души, споделиха здравните управляващи.

Броят на смъртните случаи набъбна до 21.

За да спре заболяването, Швейцария разшири възбраната си за влизане на хора, идващи от Испания, в допълнение към съществуващите ограничавания за хора от Италия, Франция, Германия и Австрия.

Той разшири граничния надзор за въздушен трафик от Италия, Франция, Германия и Австрия.

Влизането отвън зоната за безвъзмездни пътувания в Шенген ще бъде неразрешено, с изключение на при изключителни условия, сподели той, като се причисли към сходни ограничения, за които водачите на Европейски Съюз се съгласиха във вторник.

Припомняме, че Швейцария е измежду страните, които дружно със СЗО започнаха първи тест на ваксина против ковид.

Процесът е наименуван Солидарен тест.

Солидарният фонд за отговор е набрал над 43 милиона $ от 173 000 лица и организации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР