Швейцария обърна Канада от 0:1 и победи с 3:2 в

...
Швейцария обърна Канада от 0:1 и победи с 3:2 в
Коментари Харесай

Швейцария обърна Канада в мача на непобедените на Световното по хокей

Швейцария обърна Канада от 0:1 и победи с 3:2 в борба на два непобедени до през днешния ден тимове на Световното състезание по хокей на лед. Тайлър Тофоли вкара първия гол в мача, откривайки за Канада в средата на втората третина при числено предимство, само че незабавно по-късно Нико Хиршер и Дарио Симон направиха 2:1 за Кръстоносците.

Андерс Амбул направи 3:1 при започване на последния интервал, след което обаче Канада върна едно попадение с помощта на рикошета в Майкъл Карконе при удар на Брад Хънт. В последните секунди от срещата Кленовите листа извадиха вратаря си Самуел Монтембело и вкараха шести полеви състезател, само че не съумяха да стигнат до тъждество.

В другата среща от същата група В Чехия победи Норвегия с 2:0 с голове на Доминик Кубалик в 12:33 минута при числено предимство и на Якуб Флек след 6 минути.

С успехите си през днешния ден Швейцария и Чехия се причислиха към авансово класиралия се за осминафиналите Канада. Швейцарците водят с 15 точки, пред Чехия с 13 и Канада с 11.

В група А Съединени американски щати отнесе Дания с 3:0 на пързалката в Тампере (Финландия) с голове на Кътър Готие, а също по този начин и на Алекс Тъч и Роко Грималди. Готие е единственият състезател в тима на Янките, който играе в колежански тим. Тъч и Грималди пък си размениха подавания за головете си.

Американците се изкачиха на върха в потока с 15 точки и са си подсигурили присъединяване в четвъртфиналите. В същата група А международните първенци от Финландия се оправиха с Австрия с 3:1. Каспери Капанен откри резултата, Анти Суомела направи 2:1 в 7:40 минута, като сред тези два гола австрийците върнаха едно попадение. Ахти Оксканен оформи крайното 3:1 на празна врата. Финландците са с 13 точки на 2-ата позиция и също отиват напред.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР