Швейцария няма да остане неутрална по казуса с войната в

...
Швейцария няма да остане неутрална по казуса с войната в
Коментари Харесай

Швейцария няма да е неутрална, налага санкции срещу Русия |

Швейцария няма да остане неутрална по проблема с войната в Украйна. Правителството през днешния ден реши да наложи всички наказания, които Европейски Съюз е въвел против Русия, заяви Ройтерс.

" С оглед на продължаващата военна интервенция на Русия в Украйна, Федералният съвет взе решение на 28 февруари да одобри пакетите от наказания, наложени от Европейски Съюз на 23 и 25 февруари ", съобщиха от правителството.

Това значи, че ще бъдат наложени лични наказания на всички, забъркани в нахлуването на Русия. Техните активи в швейцарски банки ще бъдат замразени. Освен това се постановат и финансови наказания на руския президент Владимир Путин, премиера Михаил Мишустин и външния министър Сергей Лавров. Те влизат в действие неотложно.

" Швейцария удостоверява солидарността си с Украйна и нейния народ. Страната ще доставя хуманитарна помощ за хората, които са избягали в Полша ", допълват от държавното управление.

Президентът на Швейцария Игнацио Касис през вчерашния ден съобщи, че е " доста евентуално " Швейцария да последва политиката на Европейски Съюз.

" Това е безпрецедентно деяние на Швейцария, която постоянно е оставала неутрална преди ", сподели днес Касис. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР