Швейцария може да проведе референдум за забрана на бурките, след

...
Швейцария може да проведе референдум за забрана на бурките, след
Коментари Харесай

Швейцария готви референдум за забрана на бурките

Швейцария може да организира референдум за възбрана на бурките, откакто към този момент са събрани 100 хиляди подписа, нужни за инициирането на народен избор, оповестява Daily Mail.

Депутатът от Швейцарската национална партия Валтер Вобман съобщи, че акцията за референдума е постигнала нужния брой подписи два дни преди крайния период. Започналата през март 2016 г. инициатива имаше единствено 82 хиляди подписа преди седмица, което значи, че решаващите подписи са се събрали за няколко дни. 76 годишният Люцерн Цайтунг от кантона Люцерн самичък е съумял да събере цели 9700 подписа.

В момента, носенето на бурки в Швейцария на районно равнище е неразрешено единствено в кантона Тичино. 

Инициаторът на кампанията  Валтер Вобман споделя, че откакто бъде тествана достоверността на подписите, може да се пристъпи към приготовление на референдума. Ако самодейността бъде утвърдена на референдума, държавното управление е длъжно да промени конституцията на страната. 

Същевременно федералната комисия против расизма (ФРС) заяви в понеделник, по време на конференция в университета в Фрибург, че враждебността и дискриминирането по отношение на мюсюлманите в Швейцария са във напредък, написа The Local. Конференцията, проведена от Фрибургския университет, откриватели на религията в университета в Люцерн и Швейцарския център за ислям и общество (SZIG), разиска заключенията от най-новите изследвания за възприемането на мюсюлманите в Швейцария.

Според уредниците враждебността към мюсюлманите в Швейцария е директен резултат от политическия дискурс и известията в медиите, преувеличаващи някои аспекти на религията. Тази неприязън " се подхранва от обстоятелства, които нямат нищо общо със самите мюсюлмани, а с интернационалните събития ", съобщи президентът на ФРС Мартине Брюшувиг Граф. Организаторите на конференциите упрекнаха обществените медийни уеб сайтове, че разрешават евтиното и елементарно разпространяване на " агитация ", която популяризира неприязън към мюсюлманите и води до тяхното обществено изключване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР