Швейцария има сериозен системен проблем с расизма срещу хора от

...
Швейцария има сериозен системен проблем с расизма срещу хора от
Коментари Харесай

ООН видя системен проблем с расизма в Швейцария

Швейцария има сериозен систематичен проблем с расизма против хора от африкански генезис. Това се твърди в отчет на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, в който се показват редица образци - от полицейска грубост до детска игра, оповестява " Ройтерс ".

Въпреки че назначената от Организация на обединените нации работна група отбелязва и някои позитивни ограничения, подхванати от Швейцария, тя въпреки всичко показва угриженост по отношение на разпространяването на расовата дискриминация.

Повсеместността и безнаказаността на това демонстрира сериозен систематичен проблем, написа в отчета.

Швейцарският дипломат в Организация на обединените нации в Женева значително одобри разкритията в мнения до Съвета, само че сложи под въпрос потреблението от специалистите на стеснен брой образци за достигането до по-широки изводи.

В отчета се показва, че макар че Швейцария в никакъв случай не е била колониална мощ , банките, търговците и общините са вложили съществено и са се облагодетелствали от трансатлантическата тристранна търговия, включваща търговия с плебеи и рабски труд.

Отчитат се и напъните за повишение на осведомеността за аспекти от швейцарската история като петиция и спор за унищожаване на статуята на банкер, чието благосъстояние е разчитало на поробени африканци, в кантона Ньошател.

В Швейцария има детска игра, наречена " Кой се опасява от Черния човек? ", която съгласно специалистите има расистки дискриминационен резултат.

В отчета се отбелязва и " шокираща " полицейска грубост - няколко смъртни случая на чернокожи в кантона Во.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР