Швейцария гласува в неделя на референдум дали да приеме или

...
Швейцария гласува в неделя на референдум дали да приеме или
Коментари Харесай

Швейцария гласува дали да се забранят бурките

Швейцария гласоподава в неделя на референдум дали да одобри или не възбраната за цялостно скриване на лицето на публични места - мярка, която касае дребното дами, които носят никаб и бурка в страната, съобщи Франс прес.

Ако популацията утвърди мярката, Швейцария ще се причисли към Франция, България, Австрия, Белгия и Дания, които също имат сходна възбрана, отбелязва Франс прес. В текста, за който се гласоподава през днешния ден, не се приказва експлицитно нито за бурка, нито за никаб, само че акцията, предшестваща референдума, не остави подозрение, че се касае точно за възбрана на въпросните ислямски религиозни атрибути.

На афишите на основателите на референдума се споделяше: " Да спрем радикалния ислям " или " Да спрем ектремизма ", като на тях имаше фотоси на дами с бурка и никаб. На афишите на съперниците на самодейността се отправяше апел да се гласоподава против един закон " против бурките ", който е неуместен, ненужен и ислямофобски.

Федералното държавно управление и Народното събрание са срещу иницативата, тъй като настояват, че тя касае проблем, който не съществува в страната.

Допитванията демонстрират, че последователите на възбраната имат дребна преднина. В случай че самодейността въпреки всичко се провали, неотложно ще бъде призната контраинициатива, която задължава хората да демонстрират лицата си, когато управляващите го изискват за идентификация, да вземем за пример на границата на страната. На нарушителите ще бъдат налагани санкции до 10 000 евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР