Швейцарецът Роджър Федерер обяви, че е готов за Откритото първенство

...
Швейцарецът Роджър Федерер обяви, че е готов за Откритото първенство
Коментари Харесай

Федерер: Мога да си позволя да пристигна в Мелбърн по-късно

Швейцарецът Роджър Федерер разгласи, че е подготвен за Откритото състезание на Австралия по тенис, макар че не е играл мачове от ноември. 20-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем беше възнамерявал да взе участие в демонстративна конкуренция преди Мелбърн, само че се отхвърли, с цел да прекара повече време със фамилията си. 38-годишният Федерер е удовлетворен от подготовката си на родна земя.

Quiet, please @rogerfederer at work in Melbourne.#AusOpen | #AO2020 pic.twitter.com/RsLPNddEe9
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 13, 2020
" Тренирах дълго и доста крепко в предсезонната подготовка. Здвар съм и това е най-важното. През предходната седмица се запитах дали ще се усещам благополучен, в случай че отида в Австралия по-рано, или си остана у дома. Мога да си го разреша. Веднага стопирах да амбалирам багажа. Казах си, че ще бъда същински благополучен да стартира сезона непосредствено в Мелбърн ", разяснява Федерер.
Шесткратният първенец от Откритото състезание на Австралия отпадна в четвъртия кръг през предходната година след проваляне от Стефанос Циципас (Гърция), а в следствие Новак Джокович (Сърбия) завоюва купата за рекорден седми път.

Roger Federer says - It's okay if my GS titles record is beaten. pic.twitter.com/qX4TSkb9of
— hanay (@hanaycp) January 13, 2020
" Наясно съм, че на 38 не мога да бъда любимец. Може би такива би трябвало да бъдат играчите в средата на 20-е си години. Но аз, Рафа и Новак към момента съумяваме да сме в тази роля, което е ужасно за нас. Те двамата към този момент демонстрираха страхотни благоприятни условия. Гледах малко от мача им на ATP Cup и мисля, че беше страховит дуел. Двамата, когато са здрави, са доста сложни за побеждаване ", сподели Федерер.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР