Швейцарецът Роджър Федерер, който единствен може да свали Рафаел Надал

...
Швейцарецът Роджър Федерер, който единствен може да свали Рафаел Надал
Коментари Харесай

Федерер срещу Дел Потро за място на финала в Шанхай

Швейцарецът Роджър Федерер, който единствен може да смъкна Рафаел Надал от върха на международната класация по тенис за мъже до края на годината, победи Ришар Гаске със 7:5, 6:4 в мач от четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай. Това беше осма поредна и 16-а победа от 18 мача за Маестрото против французина, с което той си обезпечи полуфинал против аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, който по-рано през днешния ден се наложи с 4:6, 6:1, 6:4 над сърбина Виктор Троицки.

Първата част беше оспорвана, само че Федерер проби сервиса на Гаске за 6:5 и отбрани личното си подаване за сета. Във втория международният номер две завоюва още на два пъти сервиса на французина и в последна сметка постави завършек на мача след два часа и 18 минути на корта.

Федерер може да срещне Надал на финала, в случай че успее да победи преди този момент Дел Потро. Шансовете на швейцареца стават по-големи от обстоятелството, че аржентинецът видимо контузи една от проблематичните си китки след рухване на корта в средата на срещата с Троицки. Той въпреки всичко освен довърши мача, само че и реализира цялостен поврат за крайната победа.

По-рано през днешния ден Надал, подложен под номер 1, победи Григор Димитров с 6:4, 6:7(4), 6:3. Испанецът ще играе за място на финала против четвъртия в схемата Марин Чилич от Хърватия, който в профил испанеца Алберт Рамос-Винолас след 6:3, 6:4.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР