Швейцарецът Пиер Креенбюл, ръководител на Агенцията на ООН за палестинските

...
Швейцарецът Пиер Креенбюл, ръководител на Агенцията на ООН за палестинските
Коментари Харесай

Шефът на Агенцията на ООН за палестинските бежанци подаде оставка

Швейцарецът Пиер Креенбюл, началник на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, против който се води следствие за корист със служебно състояние, подаде оставка с неотложно влизане в действие, заяви представителят на международната организация Стефан Дюжарик, представен от Франс прес.

По-рано през днешния ден Организация на обединените нации разгласи, че Креенбюл е отхвърлен от служба и на негово място за краткотрайно изпълняващ длъжността е назначен британецът Крисчън Сондърс.

В отчет на отдела по нравственос на организацията от края на юли, който е бил изпратен на генералния секретар на Организация на обединените нации, се приказва за неприятно ръководство и разнообразни типове корист със служебно състояние на високопоставени представители на организацията, в това число на Креенбюл.

Те включват "неуместно полово държание, шуробаджанащина, непозволени санкции, дискриминации и други злоупотреби за персонална полза за угнетяване на оправдани различия ". Смята се, че самият Креенбюл е почнал интимна връзка с основната си съветничка, която била назначена през 2015 година след "изключително бърза " процедура, се споделя в документа. Агенцията оказва помощ на милиони палестински бежанци в Йордания, Ливан, Сирия и в палестинските територии.

Очаква се Общото заседание на Организация на обединените нации да удължи скоро с три години мандата на организацията макар острата опозиция на Съединени американски щати, които считат, че тя към този момент не е съответна, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР