Швейцарецът Марко Одермат записа осма победа от осем старта в

...
Швейцарецът Марко Одермат записа осма победа от осем старта в
Коментари Харесай

Одермат с осем от осем и глобуса в гигантския слалом този сезон

Швейцарецът Марко Одермат записа осма победа от осем старта в гигантския слалом за Световната купа през този сезон. Олимпийският и международен първенец завоюва конкуренцията в американския зимен център Аспен.


Така той продължи неповторимата си серия и към този момент има 11 следващи триумфа в дисциплината. Одермат се приближи единствено на три победи от безконечния връх на легендата Ингемар Стенмарк. Точно толкоз стартове остават и до края на сезона.

26-годишният Одермат записва време от 2:07.87 минути в Аспен.

Второ място зае неговият съотечественик Люик Меяр, който остана на 14 стотни от водача, а Топ 3 добави Атле Лий Макграт от Норвегия. Той беше по-бавен от Одермат с 81 стотни.

Състезанието бе излючително мъчно, като съвсем половината състезатели не приключиха първия манш. Заради това във втория пробиха Андрей Друкаров от Литва със стартов номер 42, австралиецът Луис Мюлен-Шулте (46) и даже Лука Ерни от Швейцария, който потегли 62-и от 66 състезатели. И на всичко от горната страна взеха и точки.

Още преди старта Одермат си беше обезпечил Световната купа в трети следващ сезон, а с триумфа през днешния ден той завоюва и дребния бистър глобус в гигантския слалом. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР