Швейцарецът Марко Одермат спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини,

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини,
Коментари Харесай

Марко Одермат: Надявам се това да е началото, не краят

Швейцарецът Марко Одермат завоюва Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто приключи на втори място в спускането във френския зимен център Куршевел. Той приказва пред медиите след триумфа си.

"За мен успеха за Световната купа беше на процедура ясна след Кранска Гора. Теоретично имаше опция да бъда изпреварен от Килде, само че не беше действително. Страхотно е, че съумях още един супер резултат в спускането. Въпреки това оставам със смесени усеща, тъй като желаех да оказа помощ на Беат Фойц да завоюва дребния бистър глобус в спускането ", сподели 24-годишният скиор.

"Спечелването на този бистър глобус е отлично възприятие. Усещах го във въздуха от няколко седмици, само че съм удовлетворен, че стана факт. Остават още надпревари, би трябвало да остана съсредоточен. Надявам се, че това е началото на нещо, не краят. Още съм млад и имам няколко години пред себе си ", сподели Одермат.

"Не съм трансформирал нещо в тялото си. Не мога да обясня тъкмо напредъка ми в спускането. Уча бързо и най-много с помощта на Беат, по тази причина желаех да му оказа помощ през днешния ден. Преди старта видях спусканията на Килде и Фойц. Говорихме, че би трябвало да се класирам сред двамата, с цел да оказа помощ на Фойц да изпревари Килде. Хубаво е, че изпреварих и двамата, само че е и малко тъжно ", призна швейцарецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР