Швейцарецът Марко Одермат спечели първата си победа за Световната купа

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели първата си победа за Световната купа
Коментари Харесай

Швейцарец с първа победа за СК след триумф в Супер-Г

Швейцарецът Марко Одермат завоюва първата си победа за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто победи изненадващо в супергигантския слалом за мъже в Бийвър Крийк, Съединени американски щати.

Одермат финишира първи за 1:10,90 минути по техничното трасе и завоюва първия триумф в кариерата си. Досега най-хубавото класиране на швейцареца в Супер-Г бе седмо място предходната седмица в Лейк Луис.

" Перфектен ден за мен. Спускането ми беше на ръба, само че имах шанс и стигнах до края. Не желаех да изгубвам скорост и продължих да натискам даже след грешката ми и ето ме тук ", разяснява Одермат.
Втори с закъснение от 0,10 секунди приключи норвежецът Александър Аамод Килде, който водеше от самото начало, само че неточност във финалните метри го лиши от успеха.

Трети е Матиас Майер на 0,14 секунди след спечелилия. Австриецът завоюва предходния Супер-Г в Лейк Луис и води в класирането за дребната международна купа в дисциплината със 160 точки. Майер е отпред и в генералното класиране за Световната купа с 221 точки, следван от Доминик Парис (Италия) със 180 и Марко Одермат със 170.

класиране супергигански слалом, мъже:
1. Maрко Одермат (Швейцария) 1:10,90 минута
2. Aлександър Аамод Килде (Норвегия) 1:11,00
3. Maтиас Майер (Австрия) 1:11,04
4. Aлекси Пентюро (Франция) 1:11,27
5. Maуро Кавизел (Швейцария) 1:11,54
6. Tравис Ганонг (САЩ) 1:11,59
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР