Швейцарецът Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско, кръг от

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско, кръг от
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели гигантския слалом в Банско

Швейцарецът Марко Одермат завоюва гигантския слалом в Банско, кръг от Световната купа по алпийски ски, съобщи БГНЕС. Двукратният притежател на огромния бистър глобус бе взел всички пет надпревари в тази дисциплинираност през сезона и през днешния ден сподели и на българската аудитория, че е без конкуренция сега.

26-годишният швейцарец натрупа сериозна преднина още в първия манш, когато бе по-бърз с 35 стотни от норвежеца Александър Стен Олсен и с 47 стотни от Мануел Фелер от Австрия. Призовата тройка се резервира и след втората част на надпреварата, като Олсен сложи напрегнат Одермат, поставяйки най-хубаво време преди спускането на швейцареца, с което трябваше да приключи конкуренцията.

Одермат обаче показва самообладание и класа и стигна до 34-та победа в кариерата си в Световната купа.

Носителят на два дребни глобуса в гигантския слалом остави на 0.91 секунди зад себе си Олсен, а третият в крайното класиране Фелер остана на повече от секунда от спечелилия. Впечатляващо бе, че Одермат даде водещо време в първия манш и трето време във втория. Той реализира девета поредна победа в гигантския слалом, с което изравнява върха на именития Алберто Томба.

Одермат към този момент има 286 точки на върха в класирането на дисциплината пред втория Филип Зубчич, който през днешния ден финишира девети. В генералното класиране задатъкът на швейцареца е цели 822 точки пред Сиприен Саразен от Франция.

Утре в Банско ще се организира и слалом с присъединяване на Алберт Попов и Калин Златков. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР