Швейцарецът Марко Одермат спечели гигантския слалом в Алта Бадия от

...
Швейцарецът Марко Одермат спечели гигантския слалом в Алта Бадия от
Коментари Харесай

Марко Одермат спечели гигантския слалом в Алта Бадия

Швейцарецът Марко Одермат завоюва гигантския слалом в Алта Бадия от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже.

Одермат бе лидер след първия манш, само че във втория бе подложен под доста сериозен напън от хърватина Филип Зубчич, който даде най-хубавото време в него. В последна сметка обаче задатъкът, с който Одермат потегли от стартовата къща, му разреши да резервира първата позиция и да се поздрави с пети следващ триумф в великански слалом.

Времето на швейцареца от двата манша бе 2:29.23 минути, а Зубчич приключи втори на едвам 0.19 секунди. Хърватинът бе втори в първия манш, само че в него изостана с 0.31 секунди от Одермат.

Трети след Одермат и Зубчич финишира словенецът Жан Кранец. Неговото закъснение по отношение на спечелилия обаче бе колосалните 2.26 секунди. Четвърти остана австриецът Марко Шварц, Жоан Верду от Андора е пети, а френският деец Алекси Пентюро зае последното място в топ шест.

В класирането за Световната купа Одермат поведе с 356, на 72 пред втория Марко Шварц, който има 284. Трети със 180 точки е норвежецът Александър Омод Килде.

В класирането в дисциплината великански слалом преди всичко е Одермат с оптималните 200 точки, следван от Шварц и Зубчич с по 130.

В понеделник в Алта Бадия следва още един великански слалом.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР