Швеция все още не е удовлетворила нито едно от 28-те

...
Швеция все още не е удовлетворила нито едно от 28-те
Коментари Харесай

Швеция е отрязала всички искания на Турция за екстрадиция на терористи

Швеция към момента не е удовлетворила нито едно от 28-те претенции на Турция за екстрадиция на терористи. Това заяви в ефира на телевизионния канал А-Хабер турският министър на правораздаването Йълмаз Тунч.

„ Изпратихме на Швеция 28 претенции за екстрадиция на лица, свързани с терористични организации. За страдание, 22 от тях бяха отказани. Девет претенции бяха за членове на ПКК, осем за o,whdjd терористична организация FETO, пет за членове на други организации. Три претенции бяха отказано заради причина за гибелта на обвинените или сходни условия. Три претенции чакат отговор. Но шведското правораздаване към този момент заяви за негативно решение по тези претенции ", сподели министърът.

Тунч напомни, че Швеция заявява желанието си да стане част от НАТО и сътрудник на Турция в алианса. „ Този ​​въпрос, утвърждението на заявката, ще бъде в дневния ред на нашия парламент. И Народното събрание ще вземе поради всички нюанси по време на полемиката. Нашите упования от Швеция са ясни - чакаме Стокхолм да ни екстрадира терористи. Но няма придвижване по този въпрос “, сподели министърът. Той добави, че от юни в Швеция е в действие нов закон за битка с тероризма. „ Разбира се, формулировката в такива закони нормално е много необятна. Ето за какво е значимо по какъв начин се ползва на процедура. Освен въпроса за изгонването на терористи, в Швеция стои казусът с случаите с опозоряване на Корана Очакваме, че това ще бъде спряно ", сподели Тунч.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР