Швеция стартира с убедителна победа с 4:0 над съседите от

...
Швеция стартира с убедителна победа с 4:0 над съседите от
Коментари Харесай

Швеция стартира с убедителна победа над Норвегия

Швеция започва с безапелационна победа с 4:0 над съседите от Норвегия на олимпийския хокеен шампионат в Пьончан. По-рано в същата група Финландия започва с безапелационното 5:2 над Германия.

Олимпийските вицешампиони от Сочи 2014 вкараха два гола в първата третина, а по-късно и още два в средата на третата част. Те обаче ще чакат известие от болничното заведение, което да изясни какво е положението на младия и надарен бранител Расмус Далин, който след конфликт напусна леда. Пер Линдхолм в 6-атао минута откри резултата, Антон Ландер удвои в 17-ата. Денис Еверберг се разписа за 3:0 в 49-ата минута, а секунди по-късно Микаел Викстранд оформи крайното 4:0. Защитникът Линус Омарк приключи мача с три асистенции, в това число и пас с тил към обстановката без да гледа придвижването на Линдхолм за първия гол в мача.

В първата третина тимът на Норвегия насочи единствено един удар, само че във втората част натиснаха крепко и сътвориха много положителни обстановки. В началото на третата част попадение на Норвегия беше анулирано поради високо вдигнат стик пред вратаря, а нови два бързи гола оформиха крайното 4:0. Разликата сред двата гола беше единствено 22 секунди, а и за 4-ия гол пасът пристигна от Омарк.

Вратарят на шведите Виктор Фаст, който пази на Вексьо Лейкърс в локалното състезание, избави 17 удара и записва първия шътаут на олимпийския шампионат в Пьончан.

17-годишният Далин, който евентуално ще бъде номер 1 в драфта на НХЛ през юни, не се появи повече в игра./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР