Швеция ще скъса с досегашната си доктрина, изключваща доставка на

...
Швеция ще скъса с досегашната си доктрина, изключваща доставка на
Коментари Харесай

Прецедент: Швеция ще достави оръжия на Украйна

Швеция ще скъса с досегашната си теория, изключваща доставка на оръжия за воюваща страна, и ще изпрати 5000 противотанкови оръжия на Украйна, съобщи министър председателят Магдалена Андершон, представена от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1246

Това изключително решение е без казус от 1939 година, когато Швеция поддържа Финландия против Съюз на съветските социалистически републики, съобщи министър председателят. " За мен като министър-председател първият и единствен въпрос е какво ще отбрани най-добре сигурността на Швеция и шведския народ ", акцентира тя. " Заключението ми е, че нашата сигурност ще бъде предпазена най-добре като пазиме опцията на Украйна да се пази против Русия ", добави Андершон на конференция.

Освен противотанковите оръжия Стокхолм ще достави на Киев 135 000 полеви дажби, 5000 бронежилетки и 5000 каски. Освен това въоръжените сили на Украйна  ще получат и финансова поддръжка на стойност 400 милиона крони (42,78 милиона долара), добави министър председателят, представена от ТАСС.

Германия също разгласи по-рано през днешния ден смяна на политиката си, която изключваше доставка на оръжия на Украйна, напомня Агенция Франс Прес.

Унгарският министър председател Виктор Орбан от своя страна съобщи, че няма да изпрати оръжия в Украйна, само че ще окаже помощ на всички бежанци от страната, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1246  Организация на обединените нации счита за немислима концепцията за нуклеарен спор Организация на обединените нации счита за немислима концепцията за нуклеарен спор  Заради Украйна: Англия няма да играе мачове с Русия! Заради Украйна: Англия няма да играе мачове с Русия!  След глобите: Към момента няма усложнения в доставките на природен газ След глобите: Към момента няма усложнения в доставките на естествен газ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР