Швеция ще изпрати 10 основни бойни танка Леопард 2 (Leopard

...
Швеция ще изпрати 10 основни бойни танка Леопард 2 (Leopard
Коментари Харесай

И Швеция изпраща 10 танка Leopard 2 в Украйна

Швеция ще изпрати 10 съществени бойни танка " Леопард 2 " (Leopard 2) в Украйна  предвид на набиращите скорост старания на Запада бързо да достави Киев с тежка бронирана военна техника, оповестяват Ройтерс и " Файненшъл таймс ".

Министърът на защитата Пол Йонсон сподели, че 10-те Leopard 2A5s, съвременни разновидности на създадените в Германия съществени бойни танкове, ще бъдат доставени " допустимо най-скоро ".

" Абсолютно вярно е да допринесем с тежки оръжейни системи. Това е от решаващо значение за Украйна ", уточни той.

По-рано в петък Полша заяви, че първият от 14-те полски танкове Leopard 2, обещани на Киев, към този момент е дошъл в Украйна, до момента в който Германия съобщи, че ще усили от 14 на 18 броя на танковете Leopard 2A6, които ще изпрати. Ден по-рано Испания разгласи, че ще даде шест по-стари танкове Leopard 2, само че те ще би трябвало да бъдат подложени на сериозен ремонт.

Германското държавно управление, което управлява напъните за сглобяване на два батальона танкове Leopard от разнообразни европейски армии, изрази отчаяние, че други столици в Европейски Съюз са се поколебали да изпълнят обещанията си да обезпечат танкове.

Междувременно Швеция също по този начин дава две системи за противовъздушна защита, в това число съвременна IRIS-T - инфрачервена насочваща се ракета със междинен обхват, която към този момент се оказа доста ефикасна при свалянето на съветски ракети в Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР