Швеция ще достави нова военна помощ на Украйна, съобщава Ройтерс,

...
Швеция ще достави нова военна помощ на Украйна, съобщава Ройтерс,
Коментари Харесай

Швеция ударно въоръжава Украйна

Швеция ще достави нова военна помощ на Украйна, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на премиера Улф Кристершон.

На стойност 3 милиарда крони (287 милиона долара) това е най-големият пакет от отбранителни средства, който страната изпраща досега , като той включва система за противовъздушна защита.

Предишният оръжеен принос на Швеция, която е претендент за участие в НАТО дружно с Финландия, варираше от нормално съоръжение, като каски и бронежилетки, до гранати и ракети.

Това е по-голям пакет за военна поддръжка от всичките осем предишни взети дружно, посочи на конференция Кристершон и добави: " Това е най-големият боен пакет, който сме създали, като следваме тъкмо украинския лист с цели от това, от което самите те смятат, че се нуждаят сега ".
 И Швеция ще въоръжава Украйна
И Швеция ще въоръжава Украйна

Нови стъпки против съветската експанзия

Министърът на защитата Пал Йонсон посочи, че новият пакет военна помощ включва система за противовъздушна защита, муниции и зимно съоръжение от запасите на шведските въоръжени сили, извънредно нужни за отбрана на Украйна против гневните удари с съветски ракети през последните седмици.

Предишното социалдемократическо държавно управление на Швеция, което загуби изборите през септември от дясната коалиция на Кристершон, се контракти за няколко транша помощ за Украйна - както военна, по този начин и филантропична, за над 1 милиард крони.

От известно време насам артилерийската система Archer е преди всичко в украинския лист с стремежи. Тя обаче не беше включена в новия спомагателен пакет, макар че шведският боен министър не я изключи за в бъдеще, твърдейки, че ще има още поддръжка.

Шведският министър председател съобщи и че държавното управление следи от близко развиването на. Според него е нужна повече информация, с цел да се добие по-ясна визия за случилото се.
 Швеция ще даде противокорабни ракети на Украйна
Швеция ще даде противокорабни ракети на Украйна

Стокхолм планува и финансова помощ за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР