Швеция реши да премахне данъчните облекчения за компаниите за добив

...
Швеция реши да премахне данъчните облекчения за компаниите за добив
Коментари Харесай

Швеция 60 пъти увеличава тарифите на криптоминьорите

Швеция реши да отстрани данъчните облекчения за фирмите за рандеман на криптовалути от месец юни тази година. Това е заложено в държавния бюджет за 2023 година Депутатите предложиха по едно и също време с това да се усили таксата за ползване на сила от 0,006 ($0,0006) шведски крони на 0,36 ($0,035) шведски крони за 1 кВтч (ca.finance.yahoo.com/news/sweden-drives-final-nail-bitcoin-153944151).

Информацията е забавна и с това, че можем да разберем каква е цената на електрическата сила в Швеция.

През 2022 година добивът на биткойни в Европа се сблъска с внезапния скок на цените на електрическата енергия, като редица страни минаха в режим на строги икономии. Те постановиха ограничавания на криптоминьорите, с цел да поддържат постоянни енергийните системи.

Скандинавия остана една от последните замъци за рандеман на биткойни в Европа. За тях действаха прекомерно удобни тласъци.

Канадската минна компания Hive Blockchain ще пострада от нарастването на налозите. Според нейния тримесечен доклад за 2022 година 25% от нейните мощности за рандеман на криптовалута са ситуирани точно в Швеция. Има и други сходни компании, като обстановката в допълнение се утежни от огромния спад в цените на процедура всички криптовалути.

Microsoft и Hive, които имат центрове за обработка на данни в района, стачкуват против неочакваните ограничения. Промените ще бъдат осъществени в средата на годината, което затруднява планирането. Има и недоволства, че не е имало каквато и да било публична връзка с криптоминьорите и те са се оказали неподготвени.

Да напомним, че през 2017 година Швеция понижи налозите на криптоминьорите с 98%, за привелече този бизнес в страната.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР