Швеция победи Словакия с 1:0 в мач от група Е

...
Швеция победи Словакия с 1:0 в мач от група Е
Коментари Харесай

Швеция излъга Словакия с дузпа

Швеция победи Словакия с 1:0 в мач от група " Е " на Евро 2020. Единственият гол на " Крестовски " в Санкт Петербург вкара Емил Форсберг от дузпа в 77-ата минута.

С триумфа " тре кронур " излезе преди всичко в групата с 4 точки, до момента в който " соколите " имат три пункта. Утре Испания се изправя против Полша.

Четвърти рефер на срещата беше Георги Кабаков.
 Швеция - Словакия 1:0, Форсберг бележи от дузпа онлайн
Швеция - Словакия 1:0, Форсберг бележи от дузпа

Срещата ще започва в 16:00 часа

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, само че през втората част шведите сътвориха много положения за гол и единствено положителните намеси на Мартин Дубравка ги лишиха от по-изразителен триумф.

В 3-ата минута удар на Себастиан Ларсон рикошира в състезател в бяло и не затрудни Мартин Дубравка. Малко по-късно Юрай Куцка засече с глава центриране от корнер на Марек Хамшик, само че стреля над вратата.
 Снимка 535415
Източник:

В 13-ата минута Микаел Лустиг засече с глава центриране на Ларсон от директен свободен удар, само че не откри очертанията на вратата.

До края на първата част тактическото надхитряне властваше на терена, а двамата вратари не бяха затруднени.
 Снимка 535418
Източник:

Втората част стартира с напън на " тре кронур ". В 47-ата минута Емил Форсберг откри Александър Исак. Нападателят навлезе в наказателното поле и насочи удар, който Мартин Шкриняр блокира.

В 50-ата минута Ондрей Дуда се оправи с лекост с Маркус Берг и насочи удар от към 15 метра. Топката профуча над вратата.
 Снимка 535436
Източник:

Девет минути по-късно Дубравка избави вратата си от сигурен гол. Ларсон центрира отдясно, а Лудвиг Аугустинсон се оказа непотрит в наказателното поле. Защитникът насочи във вратата, само че стражът на Словакия мазета в корнер. След неговото осъществяване Исак смъкна за Маркус Даниелсон, който насочи рисков удар с глава над вратата.

В 67-ата минута " тре кронур " още веднъж бе покрай гол. Микаел Лустиг получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Исак надскочи Сатка и прати топката над вратата.
 Снимка 535446
Източник:

Четири минути по-късно независим пробив на Исак отляво, при който се оправи поредно с трима бранители, приключи с удар в близкия ъгъл, който Дубравка мазета.

В 77-ата минута шведите получиха дузпа. Исак с прекрасен пас изведе Робин Куайсон в наказателното поле. Нападателят бе фаулиран от Дубравка, а основният рефер незабавно уточни бялата точка. Зад топката застана Форсберг, който с удар в левия ъгъл вкара за 1:0.
 Снимка 535435
Източник:

Малко по-късно Исак напредна на скорост и преодоля двама съперникова играчи. Последва удар, който бе блокиран от Шкриняр. Топката стигна до Виктор Клаесон, само че неговият шут рикошира в Сатка и излезе в корнер.

До края на срещата шведите удържава задатъка си и се поздравиха с първа победа на Евро 2020.
 Снимка 535434
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР