Швеция победи Португалия с 5:0 в последния двубоя от груповата

...
Швеция победи Португалия с 5:0 в последния двубоя от груповата
Коментари Харесай

Швеция не срещна трудности срещу Португалия и се класира на четвъртфинал

Швеция победи Португалия с 5:0 в последния дуела от груповата фаза на Европейското състезание по футбол за дами в Англия.

Филипа Ангелдал изпъкна с две попадения за скандинавките, Карол Коща си означи автогол, Косоваре Аслани се разписа от дузпа, а Стина Блакстениус оформи крайния резултат.

Възпитаничките на Петер Герхардсон откриха резултата в 21-вата минута. Филипа Ангелдал откри резултата след удар от вътрешността на наказателното поле. Тя удвои головата си сметка в дуела в последната минута от постоянното време на първото полувреме, откакто стреля от придвижване с десния си крайник.

В 7-ата минута от добавеното време Карол Коща изпрати топката в личната си врата в опит да почисти центриране от корнер.

След паузата Косоваре Аслани направи резултата 4:0 след тъкмо осъществяване на дузпа в долния десен ъгъл на противниковата врата.

Побдата за футболистките в жълто можеше да бъде и още по-убедителна, само че два гола на Стина Блакстениус бяха анулирани поради засада. Тя въпреки всичко съумя да се разпише в първата минута от продължението за крайното 5:0.

Швеция се класира за 1/4-финалите за 11 следващ път от 11 участия. Само Италия и Норвегия имат повече участия на еврофинали.

В другия дуел от групата Нидерландия победи Швейцария с 4:1.

Швеция заема лидерската позиция в група С с актив от 7 точки, колкото има и втория Нидерландия. Трети е Швейцария с 1 точка, колкото има и Португалия.

В сряда, четвъртък, петък и събота са 1/4-финалите, като и четирите ще бъдат в ефира на Българска национална телевизия 3 . Швеция ще се изправи против втория от група Д.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР