Швеция официално реши да кандидатства за членство в НАТО, според

...
Швеция официално реши да кандидатства за членство в НАТО, според
Коментари Харесай

Швеция официално взе решение да подаде молба за членство в НАТО

Швеция публично реши да кандидатства за участие в НАТО, съгласно изказване на ръководещата Социалдемократическа партия.

„ На съвещанието си през днешния ден, 15 май 2022 година, бордът на социалдемократите реши, че партията ще работи Швеция да кандидатства за участие в НАТО “, се споделя в формалното изказване.

При това управлението на страната има желание да желае възбрана за разполагане на нуклеарно оръжие и непрекъснати военни бази на своя територия.

В неделя Финландия също публично реши да се причисли към Северноатлантическия алианс.

В Стокхолм и Хелзинки започнаха да приказват за опцията за отвод от дългогодишния неутралитет и присъединение към НАТО на фона на съветска специфична интервенция в Украйна. Ръководителят на алианса Йенс Столтенберг споделя, че Алиансът ще се радва да види Финландия и Швеция в редиците си и ще подсигурява те да съумеят бързо да се причислят.

Русия неведнъж е отбелязвала, че НАТО е ориентирано към борба. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков акцентира, че по-нататъшното разширение на Алианса няма да донесе по-голяма сигурност на Европа, НАТО има нападателен темперамент. В същото време той означи, че не счита възможното влизане на Швеция и Финландия в Алианса за екзистенциална опасност за Русия.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР