Швеция обеща помощ в размер на 586 милиона долара за

...
Швеция обеща помощ в размер на 586 милиона долара за
Коментари Харесай

С 586 млн. долара Швеция помага за възстановяването на Украйна и членството ѝ в ЕС

Швеция даде обещание помощ в размер на 586 милиона $ за възобновяване на Украйна и улеснение на промените по пътя за участието ѝ в Европейския съюз , оповестява " Франс прес ".

Министърът на интернационалното съдействие за развиване Йохан Форсел съобщи, че средствата, които ще бъдат разпределени сред 2023 година и 2027 година , са част от нова тактика за помощ, създадена особено за Украйна.

" Това е най-голямата и най-амбициозната двустранна тактика, която Швеция е разработвала до момента ", посочи той на конференция.

Форсел акцентира, че средствата съставляват основата за шведската помощ за Украйна, върху която ще има и спомагателни целево ориентирани вложения.
 Швеция дава на Украйна бойни машини за пехотата
Швеция дава на Украйна бойни машини за пехотата

Стокхолм разгласи нов пакет военна помощ за 419 млн. $

Министърът означи, че задачата на тактиката е освен да бъде възобновена страната, само че и да бъдат въведени промени, които ще проправят пътя към нейното вероятно присъединение към Европейски Съюз.

" В дълготраен проект желаеме да забележим освен едно, а две флагове в синьо и жълто в Киев - украинското и европейското ", уточни Форсел.

Средствата ще бъдат ориентирани, наред с други неща, към подкрепяне на построяването на украинска инфраструктура и институции като опазването на здравето.
 Швеция образова украински водачи да летят на
Швеция образова украински водачи да летят на " Грипен "

Подкрепа против съветската експанзия

Те също ще бъдат ориентирани и към увеличение на достъпа на Украйна до сила без изкопаеми горива и преход към по-екологични технологии.

Ще се работи и за обезпечаване на повече свободна търговия и независимост за бизнесмените в украинската стопанска система, както и за повишение на прозрачността и битката с корупцията.

Сигурността и укрепването на отбраната на човешките права също бяха откроени като цели.

След съветското навлизане в Украйна през февруари 2022 година Швеция даде обещание 4,7 милиарда крони за гражданска и филантропична помощ, в допълнение към към 17 милиарда крони военна помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР