Швеция няма да сподели констатациите от разследването на експлозиите на

...
Швеция няма да сподели констатациите от разследването на експлозиите на
Коментари Харесай

Швеция отряза Русия за разследването на инцидента със Северен поток

Швеция няма да показа констатациите от следствието на детонациите на газопроводите " Северен поток " с съветските управляващи или " Газпром ". Това съобщи в понеделник шведският министър председател Магдалена Андершон, представена от " Ройтерс ".
 За Русия е обезпокоително да не взе участие в следствието на гърмежите по
За Русия е обезпокоително да не взе участие в следствието на гърмежите по " Северен поток "

Руското присъединяване е наложително, безапелационен е Дмитрий Песков

Шведско следствие на мястото на престъплението на газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " от Русия към Европа откри доказателства за детонации, а прокурорите подозират бойкот.

Миналата седмица съветският министър председател Михаил Мишустин изпрати писмо до шведското държавно управление с искане съветските управляващи и " Газпром " да бъдат позволени да вземат участие в следствието.

" В Швеция нашите предварителни следствия са поверителни и това, несъмнено, важи и в този случай. ", сподели тя. 
 Течът от
Течът от " Северен поток " - по-слаб от предстоящото

Едва ли ще се стигне до екокатастрофа

Въпреки това Андершон сподели, че Швеция няма власт да спре съветски кораби да посетят местата на детонациите, откакто следствието на мястото на престъплението е завършило.

" Шведската икономическа зона не е територия, с която Швеция разполага. Вдигнахме кордоните понякога и тогава е допустимо и други кораби да останат в зоната, по този начин работят разпоредбите ", сподели тя. 

Припомняме, че на 5 октомври представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че за Русия е обезпокоително да не взе участие в следствието на гърмежите по " Северен поток ".

Операторите на двата тръбопровода сред Русия и Германия показаха, че не могат да инспектират развалените сектори заради рестриктивните мерки, наложени от датските и шведските управляващи.
 Съюзник на Путин съпостави саботажа на
Съюзник на Путин съпостави саботажа на " Северен поток " с подкрепяни от Централно разузнавателно управление на САЩ офанзиви в предишното

Николай Патрушев вижда прилика с гърмеж на нефтопровод в Никарагуа през 80-те години

Според Песков обаче съветското присъединяване в следствието и установяването на вредите би трябвало да бъде " наложително ".

По-рано компанията Nord Stream 2 AG разгласи, че не е получила нужните разрешителни за инспекция на развалените сектори на газопровода от Дания, Швеция и Норвегия.

Доставките по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекратени предишния месец от това, което съгласно Москва е акт на " интернационален тероризъм ".

Руският президент Владимир Путин към този момент упрекна Съединените щати и техните съдружници за причиняването на гърмежите, увредили тръбопроводите - обвинявания, които Вашингтон отхвърли.
 Русия: Газопроводите Северен поток 1 и 2 могат да бъдат поправени
Русия: Газопроводите Северен поток 1 и 2 могат да бъдат поправени

Това обаче ще стане постепенно и ще коства скъпо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР