Швеция и Словакия излизат в мач от Група Е на

...
Швеция и Словакия излизат в мач от Група Е на
Коментари Харесай

Швеция и Словакия в битка за неочакваното класиране

Швеция и Словакия излизат в мач от Група Е на Евро 2020 на стадион " Крестовски " в Санкт Петербург. Срещата ще започва в 16:00 часа ще отговори на доста въпроси за развръзката в групата.

Специалистите дават преимущество на шведите, които впечатлиха с дисциплинираната си игра против Испания и удържаха непрекъснатия напън на иберийците (0:0). Същото обаче важи и за Словакия. Тимът на Щефан Таркович изигра доста мъдро мача против Полша на Роберт Левандовски и започва със заслужена победа (2:1).
 Испания и Швеция приключиха наедно 0:0
Куп пропуски лишиха Испания от победа против Швеция

Първото нулево реми на шампионата

Швеция не е преодолявала груповата фаза от 2004 година. Съставът на Яне Андерсон има някои доста опитни футболисти, които знаят по какъв начин да измъкват максимума от всяка обстановка. От по-младите впечатлява нападателят Александър Исак.

Шведите в никакъв случай не са губили от днешния си противник. Двата отбора са играли общо 5 пъти, като успехите на скандинавците са две, а три от мачовете са приключили наедно. Последната им среща беше през 2019 година в Стокхолм - 1:1, само че в другите 4 мача словаците нямат маркиран гол, а през 2017 година бяха разгромени в контрола с 0:6.

Словакия записа много неуверени резултати в навечерието на шампионата. Отборът загуби 4 точки в дуелите с Кипър и Малта на старта на квалификациите за Мондиал 2022, а като цяло от последните си 13 мача е спечелил единствено два.

Това обаче нямаше никакво значение, когато пристигна време за конфликта против Полша. Подценявани от мнозина, словаците изненадаха с рационалната си игра, а и аленият картон на Гжегож Криховяк много им оказа помощ.
 Словакия победи Полша с 2:1 в мач от Евро 2020
Словакия с приказен старт на Евро 2020 след победа над Полша

Интересен мач на " Газпром Арена "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР