Швеция и Дания завършиха с пълен актив първата фаза на

...
Швеция и Дания завършиха с пълен актив първата фаза на
Коментари Харесай

Швеция и Дания завършиха с пълен актив първата фаза на Мондиала по хандбал за жени

Швеция и Дания приключиха с цялостен актив първата фаза на международния шампионат по хандбал за дами.

Скандинавките, полуфиналистки на Олимпийските игри в Токио 2020, завоюваха последния си мач от група " А " на родна земя в Гьотеборг против Хърватия с 22:17 (9:7) и приключиха с 6 точки.

Хърватките останаха на втората позиция с 3 пункта, а трети със същия актив е Сенегал, който се оправи с Китай с 22:15 (9:9), като дуелът беше управителен от водещата българка съдийска двойка Юлиан Горецов и Георги Дойничов, които реферираха втория си мач от конкуренцията.

Европейският вицешампион Дания също продължи без неточност след 39:23 (22:10) против Румъния в Хернинг. Кристина Йоргенсен се отличи с 10 попадения за международните шампионки от 1997 година. Румънките останаха втори в група " Е " с 4 точки, а Сърбия взе третото място с 2 пункта след триумф над Чили с 30:16 (10:6).

До втората фаза на конкуренцията доближиха първите три тима от всяка група, като резултатите сред съставите до момента се резервират. Те са разграничени в нови четири групи от по 6 тима, като първите два от тях се класират за четвъртфиналите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР