Швеция е убедена, че Турция ще одобри молбата ѝ за

...
Швеция е убедена, че Турция ще одобри молбата ѝ за
Коментари Харесай

Швеция не може да изпълни всички условия на Турция за НАТО

Швеция е уверена, че Турция ще утвърди молбата ѝ за присъединение към НАТО, само че не може да извърши всички условия, сложени от Анкара за нейната поддръжка. Това съобщи шведският министър председател Улф Кристершон, представен от " Ройтерс ".

" Турция по едно и също време удостоверява, че сме създали това, което казахме, че ще създадем, само че също твърди, че желае неща, които ние не можем или не желаеме да ѝ дадем " , уточни той на конференция на мозъчен концерн в региона на защитата в Швеция.

Швеция и Финландия в отговор на съветската инвазия в Украйна, само че, която ги упреква, че поддържат и укриват кюрдски бойци и други групи, които Анкара счита за терористи.
 Турция не е удовлетворена от стъпките на Швеция и Финландия за НАТО
Турция не е удовлетворена от стъпките на Швеция и Финландия за НАТО

Настоява за повече съдействие в битката против тероризма

През юни Швеция и Финландия, вследствие на който Анкара подвигна ветото върху техните кандидатури за присъединение към трансатлантическия съюз за сигурност.

От своя страна Осло и Хелзинки дадоха обещание да не поддържат кюрдските въоръжени групировки ПКК и YPG . Те също увериха, че няма да поддържат мрежата на мюсюлманския свещеник Фетуллах Гюлен, която съгласно Анкара стои зад опита за прелом през 2016 година и която Турция дефинира като терористична организация с акронима FETO.

от решението от края на предходната година на висшия съд на Швеция на публицист поради хипотетични връзки с основаната в Съединени американски щати мрежа на мюсюлманския свещеник Фетхуллах Гюлен (FETO).
 Турция назова
Турция назова " отрицателно развиване " отхвърли за екстрадиция на Бюлент Кенес

Решението на шведския съд може да спре страната за НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР