Швеция е толкова невероятна държава. От великолепната си природа до

...
Швеция е толкова невероятна държава. От великолепната си природа до
Коментари Харесай

Stora Hotellet в Швеция - хотел със 120-годишна история

Швеция е толкоз невероятна страна. От превъзходната си природа до безупречния си жанр, всичко наподобява с толкоз дълбоки корени.

Да вземем да вземем за пример Stora Hotellet, където историята на хотела се преплита с историята на мястото, а интериорният дизайн приказва за гордото мореплавателно завещание на града по метод, който никакъв музей въобще не може да го направи.

 Снимка 385683

Открит през 1895 година в Умео, Северна Швеция, Stora Hotellet не е просто хотел, а най-голямото място за развлечение в града - място, където моряците са се смесвали с елита на града на обилни банкети и публични церемонии.

Сега, повече от 120 години по-късно, бутиковото заведение е по-блестящо от всеки път, с напълно освежен интериор, с необикновен вътрешен площад и нов ресторант, кръстен на първия управител и ресторантьор на хотела - Готард Зетерберг (Gotthard Zetterberg).

 Снимка 385680

Грандиозният интериор, умислен от спечелилата голям брой награди шведска организация Stylt Trampoli AB, има за цел да покаже поразителния контрастност сред другите хора, които в миналото са посещавали тази велика институция. Плюшените кадифета и полираните кристални полилеи са гениално смесени с конопените въжета и остаряло дърво, създавайки приятна среда за един извънреден престой.

В Stora Hotellet има 6 вида стаи, като всеки от тях има свое лично обаяние.

 Снимка 385685

Малки и тъмни, Superstition стаите основават усещане, че спим в каютата на моряка, до момента в който тези в категорията Passion са с красиви декорирани тавани, съчетаващи скъпи материи и елегантни старинни мебели с съвременни плоски екрани и безвъзмезден Wi-Fi интернет.

 Снимка 385679

Freedom, oсновният апартамент, припомня за морската грациозност на тези остарели първокласни кораби с впечатляващ фон, само че където настаняването подхожда на всеки 5-звезден хотел на сушата.

 Снимка 385681

Заемащо някогашната банкетна зала на постройката, която е 89 кв.м, пространството разполага със стилна спалня, обособена всекидневна зона и живописна панорама към реката. Излишно е да загатваме, че с улеснения като сауна, вино и изцяло оборудван бар с шампанско, гостите тук се усещат като кралски особи.

 Снимка 385682

Поддържайки същата страхотна дизайнерска идея, ресторантът Gotthard`s Krog на хотела предлага богато и забавно меню, въодушевено от пристанищните градове по света, написа Travel Away.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР