Швеция е отворена за укрепване на отбраната на най-важния остров

...
Швеция е отворена за укрепване на отбраната на най-важния остров
Коментари Харесай

Шведският премиер казва, че е готов да укрепи важен балтийски остров

Швеция е отворена за подсилване на защитата на най-важния остров в Балтийско море, съгласно нейния министър председател, до момента в който новият член на НАТО изследва със съдружниците по какъв начин най-добре да отблъсне бързо милитаризиращ се Русия.

Премиерът Улф Кристерсон поведе Швеция в НАТО предишния петък, историческа смяна в позицията от генерации на неутралитет, провокирана от нахлуването на Москва в Украйна през февруари 2022 година

Кристерсон сподели пред Financial Времена, когато укрепването на Готланд, остров, обсъждан от специалисти по защитата и военни чиновници като най-стратегическото място в Балтийско море, ще бъде измежду първите точки за разискване с сътрудниците от НАТО.

Често именуван „ великански самолетоносач “, островът, който се намира сред Швеция и Латвия, беше посочен няколко пъти по съветската телевизия като допустима цел, в случай че Москва се опита да нахлуе в балтийските страни.

„ Това е едно явно нещо, което би трябвало да се разиска с нашите нови съдружници в НАТО “, отговори Кристерсон на въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР