Швеция е изгонила 1100 британски граждани след Брекзит, повече от

...
Швеция е изгонила 1100 британски граждани след Брекзит, повече от
Коментари Харесай

Швеция е изгонила 1100 британски граждани след Брекзит

Швеция е изгонила 1100 английски жители след Брекзит, повече от всяка друга страна в Европейски Съюз. Данните идват в миг, когато шведските имиграционни управляващи взеха противоречиво решение да наредят на 74-годишна британка с алцхаймер да напусне страната, тъй като няма документи за престояване след Брекзит,информира БНР.
Официалната статистика на Евростат, оповестена от Европейската комисия, слага Швеция безапелационно отпред в тази ранглиста, изпреварвайки страни с надалеч по-многобройно население като Франция и Германия, които са издали заповеди за експулсиране надлежно на 115 и 40 английски жители след влизането в действие на Брекзит.
Испания, Италия, Словакия, Словения и Люксембург не са експулсирали нито един британец през 2021 и 2022 година.
След Швеция Нидерландия е виновна за най-големия брой изгонени – 720, а челната тройка се добавя от Малта със 135.
България е експулсирала 5 британци.
Общо Европейски Съюз е изгонил 2610 английски жители.
Професорът по физика Дейвид Милстед, който е част от английската общественост в Швеция, е представен от " Гардиън " да споделя, че данните са мощно притеснителни и приканва шведските управляващи неотложно да анулират депортирането на болната от алцхаймер Катлийн Пул.
Британски депутати описаха решението на Стокхолм за изпъждане на Катлийн Пул като " надълбоко шокиращо " и допълниха, че уязвими хора като нея би трябвало да бъдат предпазени от съглашението за Брекзит.
Шведската организация за миграция не разяснява данните на Евростат, само че означи, че най-честите аргументи за отменяне на молби на британци за престояване са непопълнени заявки, закъснели заявки без основателни аргументи и претенденти, които не дават отговор на условията за статут на престояване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР