Шведското председателство на Съвета на ЕС е готово да постави

...
Шведското председателство на Съвета на ЕС е готово да постави
Коментари Харесай

Швеция потвърди готовността си да включи в дневния ред на Съвета на ЕС разширяването на Шенген

Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз е готово да сложи в дневния ред въпроса за разширението на Шенген.

Това съобщи шведският министър председател Улф Кристершон пред Европейския парламент в отговор на изявления на евродепутати, които попитаха за желанията на председателството в тази посока.

Разбирам разочарованието по въпроса за разширението на Шенген, съобщи Кристершон. Швеция, както и останалите страни в Европейски Съюз, разбираме желанието на България и Румъния да се причислят, добави той.

По-рано този месец непрекъснатият представител на Швеция към европейските институции дипломат Ларс Даниелсон посочи, че неговата страна ще включи разширението на Шенген в дневния ред, в случай че отпаднат възраженията на Хага и Виена. Необходими са интензивни съвещания по какъв начин да продължим напред, в това число с страните, които обявиха, че имат проблем с този развой, добави посланикът. През декември предходната година Съветът на Европейски Съюз гласоподава, само че не съумя да удостовери приемането на България и Румъния в пространството без гранични инспекции.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР