Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group обяви, че разширява присъствието

...
Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group обяви, че разширява присъствието
Коментари Харесай

Голяма украинска ИТ компания открива втори офис в България

Шведско-украинската ИТ компания Sigma Software Group разгласи, че уголемява наличието си в България, като отваря нов офис в София. Това е втората локация на компанията в страната, откакто през юни откри офис в Бургас.

В рамките на 12 месеца компанията възнамерява да наеме нов екип от най-малко 50 души. Към днешна дата ИТ компанията има над 30 офиса в 16 страни.

Бизнесът в София ще се концентрира върху подсилване на съществуващите връзки с компании от Европейски Съюз и по-нататъшно създаване на партньорската мрежа в района на Централна и Източна Европа.

" Има доста мощни механически университети, доста разнообразни курсове за образование и огромни ИТ конференции. Младите хора в България имат доста огромен интерес към ИТ сферата ", разяснява Ирина Шимко - шеф Ново развиване на бизнеса в Sigma Software Group.
 Visteon България ще наема украински ИТ експерти
Най-големият шеф в областта на автомобилните технологии у нас търси украински ИТ експерти

Компанията търси чиновници за София, Варна и Бургас

От компанията са привлечени от българския пазар, тъй като по думите им страната ни има мощен софтуерен бранш, а точно София е един от най-новите центрове за разработка на софтуери.

" Виждаме доста прилики сред украинската и българската софтуерна промишленост - огромният брой надарени бизнесмени, удобната данъчна политика и като цяло позитивното влияние върху Брутният вътрешен продукт на всяка страна ", съобщи Владимир Чирва - ръководещ сътрудник и съосновател на Sigma Software Group.

" София е динамичен и преуспяващ софтуерен център с доста атрактивен бизнес климат и възходящ брой разработчици. Държавата е съществена дестинация за компании за ИТ услуги като Sigma Software ", акцентира Николай Пенев - управител за България в компанията.

Sigma Software Group е един от най-големите украински ИТ консултанти и има клиенти от Европа, Австралия и Съединени американски щати. Компанията има опит в сполучливо съдействие със стартъпи.
 Да се пенсионираш на 40 години: Историята на един ИТ експерт
Да се пенсионираш на 40 години: Историята на един ИТ експерт

Гост на Money.bg е ИТ пенсионерът Александър Попов
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР