Шведският тенисист Микаел Имер беше наказан за 18 месеца заради

...
Шведският тенисист Микаел Имер беше наказан за 18 месеца заради
Коментари Харесай

18 месеца наказание за Имер заради пропуснати допинг проверки

Шведският тенисист Микаел Имер беше осъден за 18 месеца поради пропуснати три инспекции за допинг. Това разгласи самият той в обществените мрежи.

24-годишният Имер е номер 51 в света и сега е първа ракета на. Той описа, че през януари 2022 година Международната тенис федерация (ITF) му е повдигнала обвиняване за три пропуснати инспекции в границите на 12 месеца при извънсъстезателен надзор.

През юни същата година самостоятелна комисия от трима съдии оправдава Имер. ITF апелира решението пред Спортния трибунал в Лозана. Вчера КАС постанова глобата от 18 месеца.

„ Тъй като към този момент бях оневинен един път и с цялото си сърце считам, че не съм направил трето нарушаване, намирам решението да ме съдят още веднъж и след това да ме признаят за отговорен за незаслужено. На всичкото от горната страна ми е мъчно да схвана по какъв начин бе решено, че 18-месечно премахване е заслужено наказване. Не имам вяра, че съм нарушил тези правила и съвестта ми е чиста “, написа Имер.

От КАС обявиха, че Имер е признал, че е пропуснал инспекциите на 22 април и 10 август 2021 година. Той обаче се е възпротивил на довода, че не се е явил на допинг надзор и на 7 ноември. Според него тогава е имало неточност в връзката сред ITF и неговия сътрудник.

По-късно през днешния ден Имер трябваше да изиграе мача си от първия кръг на шампионата на клей в Гщаад, Швейцария. Мястото му в главната скица беше заето от финландеца Ото Виртанен, който ще играе Хуан Пабло Варияс от Перу.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР