Шведският производител Volvo Cars представи първия в света автомобил, който

...
Шведският производител Volvo Cars представи първия в света автомобил, който
Коментари Харесай

Volvo направи първия автомобил за сетивата

Шведският производител Volvo Cars показа първия в света автомобил, който синхронизира визия, тон и мирис, с цел да зададе нова формулировка на чувството за разкош в транспортното средство. Това е моделът S90 Ambience който дебютира на Международното автомобилно ревю в Пекин.


Автомобилът е основан на свръх-луксозната версия на извънредния 3-местен седан S90 Excellence и се концентрира върху преживяването на пасажерите на задната седалка. Те могат да персонализират атмосферата в салона посредством приложение за смарт телефон, като избират всред седем образни тематики от природата, синхронизирани със тон и мирис.
„ Концепцията Ambience задава нова формулировка на лукса, като го придвижва оттатък материалното, създавайки автомобил, който се свързва със сетивата ви - изясни Робин Пейдж, основен дизайнер във Volvo Cars. - Дизайнът изследва метода, по който се усещат хората в автомобила и повлиява на настроението и благополучието им “.


Визуалните детайли трансформират панорамния покрив според от заложената тематика – „ Северно сияние”, „ Скандинавска гора”, „ Лебедово езеро”, „ Архипелаг” и „ Дъжд”, всяка от които обезпечава друго въодушевление, от цялостно релаксиране до освежаване на сетивата. Темата „ Ноктюрно” в допълнение отпуска, до момента в който тематиката „ Свобода” внася прохлада и покачва силата.
В синхрон с всяка от тематиките, звуците от природата се чуват с помощта на аудио-системата Bowers & Wilkins, с дребни високоговорители, интегрирани в подглавниците, за изцяло потапяне в аудио преживяването.


Всяка от тематиките е съчетана с един от четирите аромата, особено основани от производителя на първокласни парфюми Byredo. Ароматите от природата се разнасят в купето през портал в централната подпора.
Във Volvo считат да продължат развиването на автомобила, като предложат серийна версия S90 Ambience на някои от пазарите. Основният от тях ще бъде Китай, където моделът S90 се радва на голям интерес от страна на купувачите. Машината ще се предлага и в други страни.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР